Saturday, November 2, 2013

birthday celebration = gain weight!


Assalamualaikum..

Kejap ade kejap takde aku ni kan..baik takyah ade blog. Ah lantaklah janji nak jugak tulis something sebagai kenangan kan. Baiklah, 30 Oktober yang lepas, genap umur aku 28. Iye, doploh lapan...tua dah aku ni rupenyer....kene pakai anti-aging produk dah lepas ni...eh takpe, aku memang pakai olay pun so memang takkan nampak tua. Kenapa korang berkerut baca? AKU NAMPAK TUA KER? Giler saiko pempuan zaman sekarang ni..muahahaha



tak payah nak cantik sangat lah kan...kuar sempoi jek pakai jeans, singlet and cardigan. Takde dress2, takde mood aku nak jadi princess bile PMS melanda..sampai2 jek midvalley terus cari salon..abang messi nak potong rambut..mengadanyer la nak potong rambut kat midvalley...aku potong rambut kat amoi kat srijaya maran tu je ha..lawo gojes jek rambut aku...hahahaha giler ayat standard masuk bakul dah sekarang..poyo sangat.


aku la punye idea ni suruh die potong sodok tepi..sekarang kan tengah hot giler style camni...baru la nampak macam akim af..muke bulat tu sama dah macam akim..hahaha..tapi takleh tahan lepas jek potong rambut terus bajet hensem sangat...biler tengah jalan2 orang pandang die mesti die kata "eh apsal orang pandang ai camtu ai hensem sangat macam nazim ker" ni ayat mintak lempang namanyer bang oi. muahahaha



 
apiz ajak aku gi tony roma's/manhattan fish market/chili's, aku taknak...nak jugak makan nasik..tekak kampung kan..agak2 la tengahari buta camni nak makan steak...kalau malam2 ker layan jugak makan steak ker beger ker salad ker...kihkih..walaupun boleh jek buat nasi ayam sendiri kat rumah...ala lantaklah janji perut kenyang dapat nasi fedulik hape.


fitting....


fitting........


dan fitting....tapi tak beli hahaha. kenapa tak beli?? ade dua sebab. sebab pertama ialah semuanya lawa taktau nak pilih mana satu kalau boleh nak tiga2..agak2 makan penampor tak kalau mintak tiga2? muahaha..sebab yang keduanya ialah beli baju camni kompem pakai gi kenduri jek...aku ni dahla jarang gi kenduri...buat ape beli baju mahai2 cun2 tapi almari yang pakai..almari la yang cantik aku nye tak cantik pon...woi almari jangan la nak bajet cun sangat..lempang kang...pempuan saiko gitula...ngan almari pon nak bergadoh..bhahaha. so agak2 korang, mana satu paling cantik antara ketiga2 di atas? aku nak beli jugak....tapi selai jela...nak dua helai boleh..kene masak lambchop/cikenchop setiap hari...pastu hidang anggur atas dulang emas...suap ke raja messi tengah menonton tv...barulah boleh dapat baju ni berhelai2 gituw..hover sangat imaginasi aku ni...muahahaha






tak perlu la nak beli sebijik kek...pakai crown atas kepala....pastu tiup lilin...sebab dah terlampau tua nak buat semua tu walaupun hati ni nak sangat diraikan sebegitu rupa..hahaha. sebenarnye aku ni jarang giler makan kek..makan kek pon bile betul2 teringin...so bile besday ni memang dapat kek feveret ever la kan...aku memang rekemen kat korang kek ni..white dark chocolate cheese..memang tak nyesal makan..sesuai untuk orang yang kurang makan manis macam aku ni..red velvet SR aku tak bape suka sangat sebab manis... T_T





supper makan kari laksa roti bakar dengan teh tarik kat bowling ou....terbaik la teh tarik die..kurang manis dan lemak berkrim...mana la tak naik badan laki-bini ni kan...makan tanpa rasa bersalah..tengokla orang tu...makan sampai pejam2 mata...hahaha..lepas makan..tengok wayang insidious 2 sampai tengah malam...giler seram citer tu...tapi biasela abang messi berlagak..."kalo full marks 5 star, abang bagi citer tadi tu 2 star jek..." hek eleh arrogant sangat. i love you mr.arrogant. tibe2. hahaha

Seronok sangat hari tu....enjoy sangat dating sampai lebam dari siang sampai ke tengah malam..thanks to abang messi atas ucapan/kasihsayang/hadiah/belanja makan/dan segala2nya...release stress kat kepala ni.. eleh jadi housewife pon stress ker. stress la tengok baju bertimbun, pikir menu ape nak masak hari2 kbye.






xoxo
















 

7 comments:

Teena Tna said...

Happy belated birthday sis! Takpe still nampak muda.
Macam cantik jer, macam cantik jer. Hehe

tenku butang said...

Haaii cakkk.. 1st time singgah sini, hepi besday yunk!! Salam kenal yea.. cumey asma ni, sekali tengok macam artis indonesia Cinta Laura jea tau.. umur dh 28??? Betul ke?? Wahhh.. tapi mcm budak skulah je.. untunggg.. awet mudaa..
Done follow sini no. 160, jom follow me back yea dan

jom ioin GA teman, byk hadiah menarik tau.. VITAMIN SHAKLEE X 2, HANDBEG, JUGAH, TASBIH, TOPUP, BROACH DAN MACAM2 LAGI..jom joinnn..

http://tengkubutang.blogspot.com/2013/11/giveaway-1-year-blog-tengkubutang.html

Asma Azuani said...

teena Tna : tq dik! eleh yeker still nampak muda. macam nak jaga hati jer macam nak jaga hati ker. kehkeh

tengku butang : thanks sudi follow..insyaallah will follow back. eh janganlaaa takde makna macam budak sekolah..macam cikgu sekolah adela..muahaha

aniswany lazim said...

serius akak 28??aaaaa kenapa mcm 18 jek!!haishhh kasi tips dkt anis sket...sory aa lupa wish ritu..taon depan anis wish k?ahahaha

Sya Mimie said...

akk, baju yang ke-2 tu lawa..yang putih labuh skit tu.. =)
happy belated besday kak.. ^_*

Asma Azuani said...

aniswany : tahun depan dah 29.....tidakkkkk vhahaha

mimie : thanks mimie... :D

Putera Norfairus said...

birthday date kita sama..hehe