Wednesday, October 2, 2013

takde modal nak citer.


Assalamualaikum..

Sebenarnya masa aku taip entri ni aku baru jek siap kemas rumah, vakum segala. Peluh menitik2 lagi ni. Tapi nak jugak update sebab macam bosan asyek baca entri yang sama hahaha. Kantoi sendiri update sendiri baca *malu*


hari sabtu baru ni mak n adik2 datang sebab kakde ade kelas. Takdela sunyi sangat aku sebab apiz keje malam. Adela dorang neman aku kat rumah..hari ahadnye apiz off, so bawak mak gi rumah mak sedara jap...at least mak takde la bosan sangat kan..mak aku ni jenis tak bape suke gi shopping mall. Kalo die suke pon, suke gi tempat2 tertentu jek contohnye romantika ker...ikea ker...sebab suke tengok bunga2..perhiasan...perabut...nama pon pempuan kan..hahaha

Tapi gambar mak dan adik2nye takde sebab aku sakit kepala...so takdela nak tangkap gambor sangat masa dorang ade. Tunggula kot2 ade si kakde update blog ker. Die punye fon canggih. So banyakla gambornye. haha


so hari isnin apiz bawakla aku jalan2...sebab sabtu ni aku nak balik rumah emak, kazen nak kawin..apiz tak dapat gi sebab ade seminar. saje jek opis awak ni kan...dengki...die tak bagi kite lawa2 hensem2 berpimpin tangan gi kenduri lettuw...nyampah. Muka orang tengah sakit kepala tapi dipaksa berjalan memang camtu..pucat lesu..3hari berturut2 sakit kepala yang tahap denyut macam kene hentak kat dinding...apiz picit2 pon tak jalan..sampai bile syampu rasa bengkak kulit kepala kesan kene picit..macam kene migrain je kan... bertambah migrain bile laki aku buat muke bajet hensem gitu...abang messi, rilekla...blog ni saya punye bang...bukan abang punye...rilek brader...brader rilek.... muahahaha


nak cari hadiah kawen...tapi sebelom ape2 makan dulu. Abang messi ni banyak perangai..kang tengah pilih2 hadiah mana nak beli kang die lapo la..haus la...buat makin migrain jek kepala aku ni. So sebelum die mengadu lapor...hi-tea dulu. Aku ada ikea family card, so memang dapat dua air kopi/teh free...bagusla sebab aku pon memang tak minum soft drink..dah tua2 ni, soft drink memang aku elakkan sangat2. Kalau nak makan mcd ke kfc ker camtu gak..aku akan tukar air kopi/teh panas..tu tips aku untuk menten berat badan..kalau korang nak ikut tips aku takde masalah..korang jugak yang untung...berat badan takkan naik..eh terbagi tips pulok.


Tu dia.....tak payahla azam nak kurus bagai kalau camni gayenye.....laki sapela ni....hi-tea die gi bantai fish n chips..bile aku berbunyi apela petang2 makan mende ni orang makanla sandwic ke kuih ke ape ke..."biarla..orang lapor..lagipon ni bukan abam nak makan sorang..kite kongsi ni kang k"

K. yang gemoknye nanti awak jugakkan. Tak kosser aku nak vevel2.






5 comments:

Marya Hana said...

Walaupon sakit kepala ..
Kalau pergi ikea rasanya mana2 perempuan terus cergas, balik rumah buat lesu balik. Alamak, ni yg terasa sgt, sbb kuat gilo hentam soft drink. Air panas kot terdesak je, wakakaka

aniswany lazim said...

ooo...tips maintain kan berat badan xmnum soft drink..ok pasni anis minum air panas je lahh :p

si abg messi biarkann..biarkan dia dgn makanan2 nyaa...hahaha

Asma Azuani said...

marya : memang pun, sampai rumah terus buat2 tak larat semula haha.

kurangkan minum soft drink, tak elok untuk pempuan. pandainye nasihat orang kan..mak-mak sangat. muahaha

anis : haah jangan minum soft drink, tak elok untuk badan. abang messi tu sibuk jek tumpang glemer ..nyampahz. hahaha

tenku butang said...

Hu2.. teman pun selalu elakkan minum soft drink.. klu gi kfc or mcD teman tuko minuman lain gak..
Errr twister x leh eh? Heeeee...

Siyesss.. comey sgt asma ni.. mana de tua..

Asma Azuani said...

tenku butang : twister tu minum gak kadang2...tapi sebab kiter jarang minum ais..so dah jarang minum twister. hehe

thanks puji :D