Friday, September 20, 2013

kembali menulis.


Assalamualaikum.


janganla tension...bukak2 jek blog nampak muke bro ni..perkenalkan....ni la messi malaysia. Die dah tak main bola dah sekarang..turun pangkat jadi drebar/bodyguard/tukang galas henbeg. Sebenarnye aku ni buta bolasepak. Messi pon aku taktau die team mana main belasah jek. Nak google pon malas. K nak bagitau, bro ni giler menyu. Haritu aku bbm die :

                       "Hai abang menyu yang hensem"

   "eh elok sikit......penyu2 pon hensem okeh"

Aku macam blur...ape mende mamat ni balas macam ni. Korang tau tak rupenye die tak tahu yang menyu tu ialah MAN UNITED ok! die ingat aku typo tulis menyu tu penyu kot. bhahahaha tulah bang, bini blogger tapi taktau bahasa blogger. Eleh saya tau awak tengah mengekeh2 suke kat opis baca ni kan? :p


     sejak dua menjak ni tak selera nak makan. tapi tak selera nak makan pon aku masak jugaklah untuk abang messi. hari2 duk telan masakan sendiri....naik jemu aku. Dah lima hari berturut2 dah makan kat rumah...terus ngada jemu nak masak taktau nak masak ape dah. semua lauk yg aku pandai aku dah masak dah. Hebat tak alasan taknak masak? Maka mohla kiter ke teppanyaki.


tempoh pemulihan akhlak masih lagi berjalan...tapi dilonggarkan sikit dah sebab bulan depan besday aku. So aku bolehla buat wishlist ape2 yang aku nak. Kepada abang messi, saya berkenan blouse ni sebab nampak very the fazura k kalau pakai baju camni! hahaha hebat tak ayat aku pikat suami. Korang boleh jer nak pinjam ayat aku nak pikat hati somi/tunang/pakwe....takpe...pinjamla...kiter tak kedekut. muahaha



yela...janganla gelak. Korang punye fon canggihkan. Fon aku fon cabuk. Adik2 aku semua gelakkan aku. Henpon angah ketinggalan zaman. Dorang pakai iphone/samsungS3 ke ape tah aku taktau teknologi tepon korang laju sangat! bhaha. Ala takpe janji boleh snap bajet cun depan cermin. Fedulik ape aku...hahaha! Eh baju tu memang gedoboih macamtu. Lagi besar baju lagi aku suke pakai. Korang jangan kata aku gemok. Nanti aku tension pastu aku takmakan malam 44hari. iye, aku memang saiko bab2 bentuk badan. kehkeh



abang messi ni saje jek nak posing kontroversi camni...ape ni raba2 perut orang. taula aku bunc. die kata "kalo upload mesti orang kata u ngandung"  ala takpela orang kata ai ngandung...ai ngandung pon anak abang messi...muahaha


suami kalau tolong bawakkan beg bini adalah sangat sweet. walau mulutnye ya hampon bebel macam machine gun bertalu2, tapi die tetap galaskan my humble handbag. Thanks abang messi. nak henbeg baru hokeh *matapandangatas*




xoxo








4 comments:

dye.yana said...

tak boleh lagi besar ke gambar mamat kat atas tu??

Sya Mimie said...

lma dah tak jenguk akk.. makin bertambah cantik la akk sekarang.. :)

aniswany lazim said...

ni apehal cantik sgt ni??ahhhhh geram iolls okayy.....

very the fazura...kihkihkih

Asma Azuani said...

dye yana : tu dah x-large dah tu. hahaha

mimie : akak biase2 jek. kalo tak pakai bedak kalah langsuir muahaha

anis : hahaha jauh sangat kalo nak bandingkan ngan fazura...