Friday, July 5, 2013

Dress, Dress, Dress.


Assalamualaikum cemua...

Dah lama tak menulis tibe2 dah takde gigi, sebab tu pelat. huahua. Internet kat umah aku buat hal, lembab tahap kura2 lumba lari dengan arnab. So bile hasben dah fix kan problem ni, kite menyinggah la kejap...update ape yang patut...kan.

Rindu kak ton tak? T____T"

Sape nak baca blog kalau takde gambar...sabar2. kejap lagi kite tengok gambar k. Oh ya, sekarang ni aku tengok orang dah sibuk cari baju raya. Promosi sana sini. Rizalman la...jovian mandagie la..hatta dolmat la..Korang dah cari baju raya? Dewasa kini, kiter lebih eksaited nak sambut raya. Puasa pon belom. muahaha. Sekarang kan zaman peplum, tapi....aku selai baju peplum pon takde lagi dalam lemari. Takpela...tak ikot fesyen (padahal cover line sebab buruk kalo pakai peplum) huhuuu.

Honestly, aku memang giler dress. Dah banyak koleksi dress aku. So bile ade waktu lapang, suke jalan2 dress hunting. Kalo berkenan aku sauk. kan aku bawak tukang komen terhebat. So mana2 komen yang positif jek aku beli dress tuh, kalo negatif, takdenye aku beli. Judger laser giler ngalahkan simon x-factor reality tv show kat 8tv i tell youu.



Giler lawa baju ni. Macam perantenggg (pengantin) haha baby pronounce pengantin camtu. kan takde gigi. muahaha. Masa fitting ni apiz kata tersangatlah cantik sayam, tapi hover sangat kalau pagi raya pakai dress ni, macam nak kawen. Sentap ahkak. Baru berangan nak beli. Cissss. Bertahan Iffah, dugaan ni, nanti Ehsan belikan k. muahaha


Yang ni pulak...bile pakai aku nampak gemok. apiz komen cantik tu memangla cantik tapi macam pempuan desa inggeris duduk tepi kincir angin sambil kutip rumput kering nak bagi lembu dutch lady makan. Sekali lagi aku sentap. Gitu la....dah 5 tahun kawen..langsung tak menjaga hati hokeh. Baiklah, jom la balik kanda. Dinda dah takde mood nak cari dress raya T_T










 

13 comments:

Mimie Najib said...

ya allah.. cntik giler dress putih tu kak..npa x beli,, mau termimpi2 nti..

syuk shusuke said...

hahaha. pandai husband tu bergurau, :P

merapu said...

hari tu rase mcm tersempak dekat mid valley. huhu. tingginy.. :)

Asma Azuani said...

mimie : cantikkan...takpe, sooner or later akak akan bei jugak dress tu..akak kan giler dress. hahaha

syuk : hahaha

merapu : awak ke yg senyum kat akak tu? akak pelik..tapi bile org senyum, akak senyum jela semula...muahaha

dye.yana said...

dress yang first tu cantik!! nape tak beli? rugi....

diana ghazali said...

sbnrnye apiz nk buat surprise nk beli kan dress putih tu kan.. baik suh dia ngaku cpt

Asma Azuani said...

dye yana : hahaha lepas2 raya nanti kot baru beli...huhu

diana : takde makna die nak bagi surprise...tak beli pon..huhuuu

Capt Masat said...

sangat cantek.

Capt Masat said...

sangat cantek.

Bitt (doubeIS) said...

dress putih tu sangat cantik...
hi u..i follow :)

Asma Azuani said...

capt masat : lawo kan dress tu...wuu hensemnye gambo abgngoh!

bitt : thanks follow :)

aniswany lazim said...

hai akak..lama i xdtg sini..kihkih

Asma Azuani said...

hanisssss!!!! :)