Tuesday, February 5, 2013

Babysitting Chenta



Chenta.......buat satu rumah senyum tengok gelagat die. Masa kakde mintak tolong jaga budak jebot ni sebab die nak tengok konsert kpop, aku on jek. Sebab memang dah plan nak buli budak jebot nih. Tulah sape suh comel ngat muka tuh? ngehngeh.


DAY 1 : sampai2 jek mama die lepak dalam sejam camtu pastu terus die kene tinggal ngan cikngoh. Masa ni die tak pasan mama die takde so takde ah die meragam. Baik jek tido siang ngan engoh. Engoh masa ni tingtong, sebab keje shift malam. 



k bangun2 tido jek buat muka comel camni. sape tak geram? memang kene gomoi jela budak jebot ni dari petang sampai ke malam. ngehngeh. k still tak pasan mama die takde. Engoh and daddy tukang layan budak jebot masa cikngoh masak/buat air/mandi. 


DAY 2 : budak cerdik kan. die pasan mama die pakai lawo2 mekap2 sembur minyak wangi.....terus die bad mood dari mama die bagi goodbye kiss lagi. Suh senyum pon takmo. Masyam mencuka muka tuh. Suruh tido petang macam nak berperang ngan cikngoh tau...ngehngeh. Dari tengahari tuh, asyek nak berkepit jek ngan cikngoh...sampai cikngoh takleh nak mandi T__T



puas berperang dengan budak jebot......akhirnye die tido jugak. tapi cerdik. die pasan jek pergerakan aku. aku baru jek nak bangun, terus die ngeliat bukak mata. Aku pretend tido, die pejam mata balik. Tapi macam kejap2 bukak mata sebab nak cek aku ade tak sebelah die. Muahahaha. Dah la tido kejap jek, bangun2 je ngamuk dah nak "booo" (jalan). 


Ni die dah balik ni, rinduuuuuuu. Rindu nak gomoi die. Rindu nak borak2 ngan die. Paling rindu nak dengor die bebel2. Ngehngeh. Tak sabo nak balik jumpa chenta and acik baby. 






xoxo











2 comments:

Mimie Najib said...

geramnya kak ngan ank sdra akk tu.. klau dpt kat sy pun sy gomol2..heheheh

mudah2an lpas ni rezeki akk gomol2 bby sendiri ye.. :)

Asma Azuani said...

insyaallah, doakan akak k :)