Tuesday, November 26, 2013

lama tak sembang.


Assalamualaikum.

Hai. Lama tak update sebab busy sangat lately...macam2 perkara yang terjadi, suka-duka. Dengan nak pindah rumah, dengan nak kemas barang letak dalam kotak, nak masak hari2, kemas itu-ini. Aku stress tau tak. Ni belum lagi ade anak. Barang berdua jek dah banyak. kusss semangat.


sempat la jalan2 release stress baru2 ni....sempat jugak fitting dress gojes mojes ni..kang kalo aku beli kang...macam aku cakap entri lepas, almari yang pakai nanti. Almari la yang cantik -.-


apiz kata kalau kiteorang kawen zaman sekarang ni die suruh aku beli dress ni pastu pakai untuk majlis tunang/sambut menantu sebab die nak pakai blazer hensem. Apiz die memang very the moden. untungnyeeeeeee sape yang kawen zaman2 sekarang kan, macam2 pilihan baju sekarang ni. Aku dulu tak merasa. Pakai kebaya moden jek..pastu pakai crown..teringin sebenarnye nak buat ala-ala garden wedding..pakai bunga jek kat kepala...flower girls iring...majlis siap ade dress code lagi untuk tetamu...pergh! seronoknye jadi pengantin! vhahahaha sori terover imagine pulok.


Kalau ade company dinner ke nanti baru la boleh beli dress2 camni...selagi takde dinner, jangan mengada nak beli. Vazir. Dahla, nak sambung kemas barang dalam kotak. Nanti kiter sembang2 lagi k. Eh, ade orang nak baca ker? T___T








xoxo







Tuesday, November 5, 2013

sepupu kawin.


Assalamualaikum.

Tengah bulan 10 yang lalu ialah hari perkahwinan sepupu aku yang paling cantik, Farah. Die ialah sepupu yang paling pandai pakai tudung, tudung ape die pakai semua nampak cantik sangat2 tak kirela tudung bawal ke ape..Even tudung bawal ker die stylekan jadi macam shawl. Giler kreatif si farah ni. Adik2 aku semua jeles sebab die pakai tudung cantik sangat...muahaha


sori gambar low quality...sebab transfer dari henfon adik...yela kalo transfer dari henfon mahal ke henfon murah memang jadi camtu, gambar pecah2...hahaha lantaklah janji bile gambar dekat2 camni die tak pecah sangat.


aku memang sengaja letak gambar budak ni terpotong muka. hahaha kene nampak muka aku jek full sebab aku tuan punye blog ni. hahaha nasib korang dapat kakak saiko.


dapat tangkap gambor camni dengan pengantin..baju nikah die memang gojes macam nak lalu kat red carpet...tengokla shawl die lilit...teror sangat pakai tudung budak nih...cun sangat.



anak2 dara dengan mak2 dara....ala takpe janji mak2 dara dengan anak dara nampak macam sama umur jek..takde beza pon...hahahaha jaga hati sendiri nampak..haktuih sangat statement aku.


paklong tu muka memang sedih jek yela anak pempuan tunggal kawin kan....memangla sedih...cool la paklong.


baju sanding die.......memang cantik menarik tertarik kau memang debommm..pandai die pilih baju...gojes giler.


tak lama lagi giliran makcikkaklong ni pulak. Sebenarnye kiteorang panggil die kaklong jek tapi sebab ikut pangkat die ni makcik dah. Hover tau....nak anak2 sedara panggil kaklong jek. hahaha. Die siap cakap die kawen bulan 12 ni kiteorang semua kene pakai baju wane kuning...aku tanya die pengantin pakai color ape...die kata biru. Klah tak kire aku nak pakai wane biru jugak nanti! hahaha nak lawan pengantin..ape hal kan.





xoxo




Saturday, November 2, 2013

birthday celebration = gain weight!


Assalamualaikum..

Kejap ade kejap takde aku ni kan..baik takyah ade blog. Ah lantaklah janji nak jugak tulis something sebagai kenangan kan. Baiklah, 30 Oktober yang lepas, genap umur aku 28. Iye, doploh lapan...tua dah aku ni rupenyer....kene pakai anti-aging produk dah lepas ni...eh takpe, aku memang pakai olay pun so memang takkan nampak tua. Kenapa korang berkerut baca? AKU NAMPAK TUA KER? Giler saiko pempuan zaman sekarang ni..muahahaha



tak payah nak cantik sangat lah kan...kuar sempoi jek pakai jeans, singlet and cardigan. Takde dress2, takde mood aku nak jadi princess bile PMS melanda..sampai2 jek midvalley terus cari salon..abang messi nak potong rambut..mengadanyer la nak potong rambut kat midvalley...aku potong rambut kat amoi kat srijaya maran tu je ha..lawo gojes jek rambut aku...hahahaha giler ayat standard masuk bakul dah sekarang..poyo sangat.


aku la punye idea ni suruh die potong sodok tepi..sekarang kan tengah hot giler style camni...baru la nampak macam akim af..muke bulat tu sama dah macam akim..hahaha..tapi takleh tahan lepas jek potong rambut terus bajet hensem sangat...biler tengah jalan2 orang pandang die mesti die kata "eh apsal orang pandang ai camtu ai hensem sangat macam nazim ker" ni ayat mintak lempang namanyer bang oi. muahahaha



 
apiz ajak aku gi tony roma's/manhattan fish market/chili's, aku taknak...nak jugak makan nasik..tekak kampung kan..agak2 la tengahari buta camni nak makan steak...kalau malam2 ker layan jugak makan steak ker beger ker salad ker...kihkih..walaupun boleh jek buat nasi ayam sendiri kat rumah...ala lantaklah janji perut kenyang dapat nasi fedulik hape.


fitting....


fitting........


dan fitting....tapi tak beli hahaha. kenapa tak beli?? ade dua sebab. sebab pertama ialah semuanya lawa taktau nak pilih mana satu kalau boleh nak tiga2..agak2 makan penampor tak kalau mintak tiga2? muahaha..sebab yang keduanya ialah beli baju camni kompem pakai gi kenduri jek...aku ni dahla jarang gi kenduri...buat ape beli baju mahai2 cun2 tapi almari yang pakai..almari la yang cantik aku nye tak cantik pon...woi almari jangan la nak bajet cun sangat..lempang kang...pempuan saiko gitula...ngan almari pon nak bergadoh..bhahaha. so agak2 korang, mana satu paling cantik antara ketiga2 di atas? aku nak beli jugak....tapi selai jela...nak dua helai boleh..kene masak lambchop/cikenchop setiap hari...pastu hidang anggur atas dulang emas...suap ke raja messi tengah menonton tv...barulah boleh dapat baju ni berhelai2 gituw..hover sangat imaginasi aku ni...muahahaha






tak perlu la nak beli sebijik kek...pakai crown atas kepala....pastu tiup lilin...sebab dah terlampau tua nak buat semua tu walaupun hati ni nak sangat diraikan sebegitu rupa..hahaha. sebenarnye aku ni jarang giler makan kek..makan kek pon bile betul2 teringin...so bile besday ni memang dapat kek feveret ever la kan...aku memang rekemen kat korang kek ni..white dark chocolate cheese..memang tak nyesal makan..sesuai untuk orang yang kurang makan manis macam aku ni..red velvet SR aku tak bape suka sangat sebab manis... T_T





supper makan kari laksa roti bakar dengan teh tarik kat bowling ou....terbaik la teh tarik die..kurang manis dan lemak berkrim...mana la tak naik badan laki-bini ni kan...makan tanpa rasa bersalah..tengokla orang tu...makan sampai pejam2 mata...hahaha..lepas makan..tengok wayang insidious 2 sampai tengah malam...giler seram citer tu...tapi biasela abang messi berlagak..."kalo full marks 5 star, abang bagi citer tadi tu 2 star jek..." hek eleh arrogant sangat. i love you mr.arrogant. tibe2. hahaha

Seronok sangat hari tu....enjoy sangat dating sampai lebam dari siang sampai ke tengah malam..thanks to abang messi atas ucapan/kasihsayang/hadiah/belanja makan/dan segala2nya...release stress kat kepala ni.. eleh jadi housewife pon stress ker. stress la tengok baju bertimbun, pikir menu ape nak masak hari2 kbye.






xoxo
















 

Wednesday, October 2, 2013

takde modal nak citer.


Assalamualaikum..

Sebenarnya masa aku taip entri ni aku baru jek siap kemas rumah, vakum segala. Peluh menitik2 lagi ni. Tapi nak jugak update sebab macam bosan asyek baca entri yang sama hahaha. Kantoi sendiri update sendiri baca *malu*


hari sabtu baru ni mak n adik2 datang sebab kakde ade kelas. Takdela sunyi sangat aku sebab apiz keje malam. Adela dorang neman aku kat rumah..hari ahadnye apiz off, so bawak mak gi rumah mak sedara jap...at least mak takde la bosan sangat kan..mak aku ni jenis tak bape suke gi shopping mall. Kalo die suke pon, suke gi tempat2 tertentu jek contohnye romantika ker...ikea ker...sebab suke tengok bunga2..perhiasan...perabut...nama pon pempuan kan..hahaha

Tapi gambar mak dan adik2nye takde sebab aku sakit kepala...so takdela nak tangkap gambor sangat masa dorang ade. Tunggula kot2 ade si kakde update blog ker. Die punye fon canggih. So banyakla gambornye. haha


so hari isnin apiz bawakla aku jalan2...sebab sabtu ni aku nak balik rumah emak, kazen nak kawin..apiz tak dapat gi sebab ade seminar. saje jek opis awak ni kan...dengki...die tak bagi kite lawa2 hensem2 berpimpin tangan gi kenduri lettuw...nyampah. Muka orang tengah sakit kepala tapi dipaksa berjalan memang camtu..pucat lesu..3hari berturut2 sakit kepala yang tahap denyut macam kene hentak kat dinding...apiz picit2 pon tak jalan..sampai bile syampu rasa bengkak kulit kepala kesan kene picit..macam kene migrain je kan... bertambah migrain bile laki aku buat muke bajet hensem gitu...abang messi, rilekla...blog ni saya punye bang...bukan abang punye...rilek brader...brader rilek.... muahahaha


nak cari hadiah kawen...tapi sebelom ape2 makan dulu. Abang messi ni banyak perangai..kang tengah pilih2 hadiah mana nak beli kang die lapo la..haus la...buat makin migrain jek kepala aku ni. So sebelum die mengadu lapor...hi-tea dulu. Aku ada ikea family card, so memang dapat dua air kopi/teh free...bagusla sebab aku pon memang tak minum soft drink..dah tua2 ni, soft drink memang aku elakkan sangat2. Kalau nak makan mcd ke kfc ker camtu gak..aku akan tukar air kopi/teh panas..tu tips aku untuk menten berat badan..kalau korang nak ikut tips aku takde masalah..korang jugak yang untung...berat badan takkan naik..eh terbagi tips pulok.


Tu dia.....tak payahla azam nak kurus bagai kalau camni gayenye.....laki sapela ni....hi-tea die gi bantai fish n chips..bile aku berbunyi apela petang2 makan mende ni orang makanla sandwic ke kuih ke ape ke..."biarla..orang lapor..lagipon ni bukan abam nak makan sorang..kite kongsi ni kang k"

K. yang gemoknye nanti awak jugakkan. Tak kosser aku nak vevel2.






Friday, September 20, 2013

kembali menulis.


Assalamualaikum.


janganla tension...bukak2 jek blog nampak muke bro ni..perkenalkan....ni la messi malaysia. Die dah tak main bola dah sekarang..turun pangkat jadi drebar/bodyguard/tukang galas henbeg. Sebenarnye aku ni buta bolasepak. Messi pon aku taktau die team mana main belasah jek. Nak google pon malas. K nak bagitau, bro ni giler menyu. Haritu aku bbm die :

                       "Hai abang menyu yang hensem"

   "eh elok sikit......penyu2 pon hensem okeh"

Aku macam blur...ape mende mamat ni balas macam ni. Korang tau tak rupenye die tak tahu yang menyu tu ialah MAN UNITED ok! die ingat aku typo tulis menyu tu penyu kot. bhahahaha tulah bang, bini blogger tapi taktau bahasa blogger. Eleh saya tau awak tengah mengekeh2 suke kat opis baca ni kan? :p


     sejak dua menjak ni tak selera nak makan. tapi tak selera nak makan pon aku masak jugaklah untuk abang messi. hari2 duk telan masakan sendiri....naik jemu aku. Dah lima hari berturut2 dah makan kat rumah...terus ngada jemu nak masak taktau nak masak ape dah. semua lauk yg aku pandai aku dah masak dah. Hebat tak alasan taknak masak? Maka mohla kiter ke teppanyaki.


tempoh pemulihan akhlak masih lagi berjalan...tapi dilonggarkan sikit dah sebab bulan depan besday aku. So aku bolehla buat wishlist ape2 yang aku nak. Kepada abang messi, saya berkenan blouse ni sebab nampak very the fazura k kalau pakai baju camni! hahaha hebat tak ayat aku pikat suami. Korang boleh jer nak pinjam ayat aku nak pikat hati somi/tunang/pakwe....takpe...pinjamla...kiter tak kedekut. muahaha



yela...janganla gelak. Korang punye fon canggihkan. Fon aku fon cabuk. Adik2 aku semua gelakkan aku. Henpon angah ketinggalan zaman. Dorang pakai iphone/samsungS3 ke ape tah aku taktau teknologi tepon korang laju sangat! bhaha. Ala takpe janji boleh snap bajet cun depan cermin. Fedulik ape aku...hahaha! Eh baju tu memang gedoboih macamtu. Lagi besar baju lagi aku suke pakai. Korang jangan kata aku gemok. Nanti aku tension pastu aku takmakan malam 44hari. iye, aku memang saiko bab2 bentuk badan. kehkeh



abang messi ni saje jek nak posing kontroversi camni...ape ni raba2 perut orang. taula aku bunc. die kata "kalo upload mesti orang kata u ngandung"  ala takpela orang kata ai ngandung...ai ngandung pon anak abang messi...muahaha


suami kalau tolong bawakkan beg bini adalah sangat sweet. walau mulutnye ya hampon bebel macam machine gun bertalu2, tapi die tetap galaskan my humble handbag. Thanks abang messi. nak henbeg baru hokeh *matapandangatas*




xoxo








Monday, September 16, 2013

Sebulan yang lepas.


Assalamualaikum!

Dah lamanyeeeee tak update. Ade orang (somi) tanya bile awak nak update blog? rindu nak baca aku berceloteh lettuw. Banyak sangat mende manis dan pahit yang berlaku sepanjang aku menghilang ni. Yang manis ialah sambut raya dengan keluarga tercinta dan yang pahit ialah gain weight lepas raya. Giler la. Jarum penimbang tu laju ke kanan weiii T__T"


dah basi dah...ni gambor raya. tak update sebab camera henpon buat hal. geram sangat. masa ni muka dah berlemuih berkilat, ready nak terjun tiruk atas katil.


HAPPY BELATED EID MUBARAK DEAR FRIENDS AND FAMILY, MAAF ZAHIR DAN BATIN :)



nanti-nanti kite ketchup lagi k!!




xoxo

Friday, July 5, 2013

Dress, Dress, Dress.


Assalamualaikum cemua...

Dah lama tak menulis tibe2 dah takde gigi, sebab tu pelat. huahua. Internet kat umah aku buat hal, lembab tahap kura2 lumba lari dengan arnab. So bile hasben dah fix kan problem ni, kite menyinggah la kejap...update ape yang patut...kan.

Rindu kak ton tak? T____T"

Sape nak baca blog kalau takde gambar...sabar2. kejap lagi kite tengok gambar k. Oh ya, sekarang ni aku tengok orang dah sibuk cari baju raya. Promosi sana sini. Rizalman la...jovian mandagie la..hatta dolmat la..Korang dah cari baju raya? Dewasa kini, kiter lebih eksaited nak sambut raya. Puasa pon belom. muahaha. Sekarang kan zaman peplum, tapi....aku selai baju peplum pon takde lagi dalam lemari. Takpela...tak ikot fesyen (padahal cover line sebab buruk kalo pakai peplum) huhuuu.

Honestly, aku memang giler dress. Dah banyak koleksi dress aku. So bile ade waktu lapang, suke jalan2 dress hunting. Kalo berkenan aku sauk. kan aku bawak tukang komen terhebat. So mana2 komen yang positif jek aku beli dress tuh, kalo negatif, takdenye aku beli. Judger laser giler ngalahkan simon x-factor reality tv show kat 8tv i tell youu.



Giler lawa baju ni. Macam perantenggg (pengantin) haha baby pronounce pengantin camtu. kan takde gigi. muahaha. Masa fitting ni apiz kata tersangatlah cantik sayam, tapi hover sangat kalau pagi raya pakai dress ni, macam nak kawen. Sentap ahkak. Baru berangan nak beli. Cissss. Bertahan Iffah, dugaan ni, nanti Ehsan belikan k. muahaha


Yang ni pulak...bile pakai aku nampak gemok. apiz komen cantik tu memangla cantik tapi macam pempuan desa inggeris duduk tepi kincir angin sambil kutip rumput kering nak bagi lembu dutch lady makan. Sekali lagi aku sentap. Gitu la....dah 5 tahun kawen..langsung tak menjaga hati hokeh. Baiklah, jom la balik kanda. Dinda dah takde mood nak cari dress raya T_T