Friday, June 20, 2014

BLUR.


Assalamualaikum.



Korang ok ke tidok? Aku ni duk kira hari jer....cepatlah habis world cup cepatla habis....menyampah sebab biasela lelaki kalau tengok bole die dah tak dengar dah ape bini die sembang....dok sibuk tengok bola pastu menjerit2 macam orang giler. Dahla jiran2 memang suke pandang kiteorang ni sinis pandang mesti nak lain macam atas bawah. Mesti ingat eh budak ni bawak balik girlfren nak buat maksiat lettuw...Dahlah buat maksiat pastu menjerit goallll macam orang giler pulak tuh ish ish ish....hahahaha.


Majalah rapi tu memang all-time-favorite. Aku ade belambak kat bilik stor aku siap susun tinggi kat rak. Sikit lagi nak jadi gunung everest hahahaha. Aku start beli tahun 2004 camtula...masa tu zaman erra umie aida tengah gonjeng...tak bape lawa sangat...sekarang ni...kemain makin melampau2 lawa nye dorang ni kan...hahahaha. Aku ni memang jenis tak suke baca majalah gosip. Ntah la memang takkan beli. Tapi mak aku suke beli mangga/mediahiburan tapi tu dulu la..masa zaman aku sekolah. Pastu aku macam geli-geleman jelah kan apehal lak tomok nih posing meniarap tepi pool tak pakai baju pakai suar renang jer pejadah..hahaha. Tu masa zaman newboyz glemer lah. Aku memang suke newboyz dulu2 hahaha sampai sekarang apiz selalu kutuk2 aku apelah minat newboyz orang minatlah westlife ker backstreet boy ker...eh biarla...die pulak yang sakit hati aku suke tomok dah kenapaaa. hahahaha laki bini bangsa saiko.

Suke sangat sebab scha dah pregnant. Bertuahnye la scha ni perut jer yang besar tapi kaki lengan paha pinggang jari semua slim-melim lagi...kagum giler aku. Tengokla gambar die kat atas tuh...very the hot mama. Aku harap sangat nanti kalau aku preggy pon jadi macam scha...perut jer ke depan yang lain semua selim seperti biase...hahahaha. Masalahnye, selim ker ko tuh?



Nescafe-ing memang wajib hari2 k kalau tak ambik gigil satu badan. Cheesecake tu sebab teringin sangat2. Aku kan jarang giler makan kek makan pon setahun sekali jer time birthday. So aritu lalu secret recipe terus macam rasa nak cheesecake! macam biasela penggila dark chocolate macam aku ni kan, harus makan white-dark-choc-cheese die. Sangat2 sedap. Korang suka tak coklat ikea? Sedap sangat2 aku sampai beli 3 terus hahahaha pastu kejap jer dah habis pastu rasa macam eh nyesal tak beli 6 terus. Memang dasar bela saka kan..



Dah tu jer nak citer. Sembang kosong jelah sebab blur. Sebab world cup tak habis lagi sebab tu blur. hahahaha







xoxo

























Tuesday, June 17, 2014

MY SABTUDAY.


Assalamualaikum, hi semua..


Korang macamana life since world cup take over laki korang? Sakit hati tak? hahahahahaha. Waktu tidor aku dah jadi tunggang terbalik okeh. Alarm jam berbunyi tak kire masa. Sakit jiwa aku pukul 3pagi nak kene kejutkan apiz, sediakan jajan secukupnyer untuk die tengok bola....alaa...takyah ah beria sangat...pemain bola tu tak kenal pon kiter....hahahahaha. Aku ni memang jenis buta bolasepak. Ko takyahla sembang pasal bola dengan aku memang knowledge aku zero. Aku suke sokong pasukan yang opposite dengan apiz suke contohnye Man U kan vs Liverpool. So aku memang akan sokong Liverpool..sajer jer bagi apiz sakit hati hahahaha nasibla kan dapat bini giler.


Lawa tak eyebag aku? Giler kan tido pukul 5pagi...Bile bangun tu kan rasa nak mengamuk satu dunia. Aku ni jenis takleh tak cukup tido, mesti aku moody la aper la...pastu tido nak kene selesa bantal takleh tinggi, tilam kene empuk kipas kene direct ke muka sebab aku ni sentiasa panas. Sebab tu aku n apiz tak penah gi camping dalam hutan even apiz dah banyak kali ajak...ko giler? nanti nak gi toilet acaner?? nanti nak kencing nak kene mintak izin la aper la "tok...anak cucu tumpang lalu...tumpang buang air.." kan dah macam orang giler nanti cakap sorang2 dengan pokok..hahahahaha. Eh orang belakang tu anak emak. Die kalau bercakap dengan emak die memang camtu. Oloh-oloh-manje-angat.


Dah lama tak gi jalan Pavi. Dulu masa duk sejengkal dengan kl takde pulak sibuk2 ngade nak gi sini. Ni dah duduk jauh baru reti nak appreciate bandar yang penuh pancaroba ini hahahaha. Eh ade pameran batman. Apiz teruja rasa nak lompat2. Die kan giler komik...giler superhero...tiapkali movie superhero die memang seret aku gi tengok sekali.


 Korang tengok tak movie batman tahun 2012? Mamat yang pakai topeng mulut kat belakang tu memang jahat giler kot...kejam giler.


K movie yang ni aku tak tengok kot...hahahaha movie batman yang muncul before aku kawin memang aku tak tengok lepas kawin jer terjebak dengan wayang.


 Even apiz dah berisi sikit...aku tetap sayang macam sebelum die berisi...weiiii statement mesti nak gempak hahahaha. Sebab aper sebab apiz terima aku seadanya, die terima kekurangan kelebihan aku...tak penah membebel tak pernah komplen personaliti aku yang giler2 nih...die suke lagi adela hahaha. Takpe takpe puasa nanti kiter diet sama2 k? Pastikan seluar2 jeans lama2 tu muat dipakai kambali seperti dulu2 hahahaha


Dipaksa bergambor....kejung kat situ hahaha. Kesian apiz kene galas henbeg aku..aku masa ni kurang sihat. Pening kepala sebab dalam kereta tengah jammed aku makan potato chip. Masa makan memang sedap berhantu sangat k susah nak berenti. Lepas jer makan terus denyut macam nak meletop kepala pastu tangan shaking macam parkinson. Aku kan jarang makan junk food tiapkali makan memang camni effect dier.





Macam biase mesti singgah ofis lama apiz untuk melepas rindu. Apiz rapat giler dengan ex-officemate die sampaikan officemate die dah jadi member2 aku jugak. Cool kannnn pantry dorang? Kiteorang lepak kat sini jerla berjam2 bersembang exchange story...apiz manje sangat..kalo ade masalah member2 die selalu ade untuk dengar...telinga aku dah naik berasap dah dengar cerita yang sama...dorang ok jer tak berasap pon bile apiz repeat cerita yang sama hahaha. K masa ni tengah sesi kaunseling dengan ustaz amir. pencetus ummah sangat ustaz amir ni tau hahahaha



Aku suke lepak sini sebab ade mesin nescafe ni. Free jer ambik la banyak mana cup pon. Lepak la korang sampai 4 pagi...sampai lebam2 mata memasing. Jimat duit dari lepak kat mamak kan hahahaha memang cool giler.



So camne sabtuday korang pulak?








xoxo
















Monday, June 16, 2014

IKEA, ROMANTIKA, COUNTRY HOME, FAMILY.


Assalamualaikum.



Primadona tak ahkak? hahahaha. Aku dah lama aim wing chair ni. Tapi kene kumpul duit sebulan letak seratus dalam tabung. Cukup 8 bulan baru boleh beli...hahaha. Weiii kenapa gambar aku blur aku bengang dah pose cantik2 bajet host primadona dah nih. Kalah che ta k...ko mampu mengacara pakai seliper? hahaha. Gambar2 yang blur dalam entri ni ialah gambar henpon adik aku...gambar henpon canggih transfer ke henpon gonjeng macam aku...terus jadi blur. pengkhiatan apekah ini? muahahaha




Feveret kami sekeluarga is ikea. Boleh cuci2 mata sambil makan2. hahaha sebenornye datang sini memang nak makan jer. Tapi sebab emak n adik2 datang, kene la tawaf satu showroom die kan. Tapi tak bape best sebab dorang tengah renovate nak buat deco baru...yela dah nak masuk bulan 7..so nanti nak kuar katalog baru. Tak sabarnyeeee nak tengok katalog baru ikea! hahaha keje aku memang ngumpul katalog ikea jer. Bile bosan2 boleh belek2 terus ade idea nak deco rumah. Inspired sangat.





Budak rambut cendawan ni memang kuat berlakon jadi elsa frozen. Tak abis2 frozen, frozen, frozen naik jemu dah aku hahahaha. Pastu berlakon konon baru bangun tido berselimut menggeliat menguap macam elsa. Sebijik hokeh die buat! hahaha kecik2 kuat berangan awak ye girl.




DAH LAMA AKU PERATIKAN BUDAK RAMBUT CENDAWAN NI. hahahaha tak duduk diam langsung. Finally! Gambar ramai2!




Nyampah betul...tiapkali aku nak selfie jer budak hantaran 49k ni photobomb....hahahaha


Emak berkenan sangat dengan cermin nih...sebab aku lah yang ulang patploh kali..."lawa kan mak cermin nih...macam princess...mak taknak beli ker...ade offer tu..mak pakai la member card angah..." hahaha nasibla kan mak aku dapat anak kuat menghasut macam aku nih.




Feveret emak lagi satu.......romantika. Sebenarnye bukan feveret mak jer....aku pon terjebak sekali...hahaha suke sangat tengok bunga2 deco2 ala english style..




Ajak emak masuk country home....lawa kan set dapur tuh!!! berkenan sangat2 very the country style. Emak suke sangat...emak nanti angah kaya angah belanjer mak dapur camni k! Country home ni die punye perabut memang sangat english style..tu yang aku kerap masuk cuci2 mata. Cuci2 mata jelah nak beli tak mampu lagi ko giler die punye perabut sume ribu2. Die punye set bilik tidor pon dah 6k++ tapi worth it kalau beli sebab kayu die jenis berat dan tahan lama..so memang once in a lifetime jelah beli perabot pastu pakai jelah sampai ko jadi atok nenek nanti takyah pening beli perabut baru...kann.


Suke sangat emak n adik2 datang......jalan2 sama2.....oh yer...baru ni kan Mother's Day Father's Day kan. HAPPY MOTHER'S / FATHER'S DAY to emak dan abah. Terima kasih sebab melahirkan/membesarkan/menjaga angah hingga ke hari ini, even angah dah kawin pon mak abah still jaga ambik tahu if angah sakit/kesusahan. Tak terbalas jasa baik mak abah...angah doakan emak abah diberikan kesihatan yang baik, dirahmati dunia dan akhirat, aminnnn!








xoxo




Tuesday, May 27, 2014

REVIEW : CC CREAM (FCC FARMASI)


Assalamualaikum.

Kali ni nak buat product review. Al-kisahnye sebab takde idea nak tulis ape hahaha. Jadi ler kan..dari takde entri langsung ye dak kawan-kawan.

Sape penah pakai produk fcc memang tahu yang produk ni memang best giler. Kenapa best giler? Sebab die halal, tak berminyak, harga berpatutan. Harga die tak lah mahal sangat, aku beli ni tak silap aku 49.90 kot. Dahla tu, dalam die ade collagen! Best sangat ni! haha. Beli ni lama dah..tahun lepas. Eh gambor ni aku cilok dari blog fatin liyana...sebab aku malas nak tangkap gambor sendiri hahaha. Sebab terpengaruh ialah aku pakai KAKDE punye bb cream fcc. Bile pakai tu eh macam best jer macam lawo jer bile selfie hahaha. Pastu tiapkali jumpe kakde jer mesti pinjam die punye. Pastu FCC keluar pulak cc cream...so teruslah beli sebab cc cream adalah lagi best dari bb cream ye kawan-kawan. Lepas ni mungkin keluar dd cream pulak. hahaha


Ini lah hasil lepas pakai cc cream....bercahaya gituu. hahahaha matilah kan asyik nak angkat bakul sendiri. Eh biarla....dah beli cc cream mahal2 mestilah kene puji hahaha giler. Die takla tutup semua parut. kalau parut hitam pekat, takkan tertutupnye. Kene pakai concealer baru boleh tutup. tapi aku tak pakai concealer. Foundation apatah lagi. memang hampehla aku nak beli kan. Eh tapi aku suke jer nampak parut-parut tu....barulah effortless beauty gituw hahahaha!


Ha ni masa tak pakai eyeliner dan lipstik. Yang atas tu pakai eyeliner dan lipstik. Errrr nampak pucat sikit kan without them tapi takpelah sekarang kan glemer natural beauty hahahahaha


Sape-sape yang suke natural make-up macam aku, these baby will suit you well. Sebab die light coverage. Nak heavy-heavy sile beli foundation dier. Eh foundation die pon best tak caya tengok blog  PUAN HANIS CANTIK MANIS ni. Terer sangat mekap minah ni. Ahkak semah pon takleh lawan die.







Till we meet again,

xoxo





Monday, May 26, 2014

Cikngoh dan Chenta.


Assalamualaikum.


Sape-sape yang dah lama baca blog aku mesti kenal dengan anak kakde, chenta nama diberi. Kelasss k nama anak-anak zaman sekarang. Dah tak main pakai nama siti-siti ni. kehkehkeh


chenta ni apiz panggil gegirl. Tau jela apiz kan...die modern sikit..panggil chenta mesti nak ade style..sampai aku pon terikut-ikut panggil girl...hahaha. Girl ni very the hyper. Kalau kite tinggal die kat ruang tamu pastu gi toilet jap dalam 3minit tu boleh settle k ko punye kabinet tv semua..hahahaha.

cikngoh jer syok sendiri girl langsung taknak duduk diam tangkap gambor. Kalau lepaskan die dari stroller ni siapla die membuas..hahahah. Ni masa kakde datang nak shopping. Aku pon ngikut ler apiz kan keje. Seronok sangat berjalan weekday jalan tak jammed, nak shopping pon tak bersesak dengan orang ramai. Seronok jer usha-usha baju.


amboiiii debabnye awak. hahahahaha dalam gambor jer nampak debab kalau tengok in person chenta ni kecik molek jer budaknye.


Last picture. Ade belambak lagi tapi malas dah nak upload hahaha semuanye girl tak dok diam. Budak ni sombong dengan aku. Memang taknak langsung. Tapi lepas dah semalaman tengok muka aku tiapkali die bangun tido, dah mula nak bonding. Dengan apiz memang die taknak. Entahla apiz tu takde aura nak jadi daddy langsung. Semua budak kecik tak suke die...Anak sedara die sendiri pon taknak kat dier dah guane...hahahaha










xoxo








Friday, May 23, 2014

wayang, wayang, wayang.


Assalamualaikum.


Aku mengaku la lately ni aku memang banyak sangat murung. Banyak sangat bende aku pikir. Bende tak masuk akal pon aku nak pikir jugak...pastu mula la stress tak tentu pasal. Pempuan memang complicated kan. Oleh itu marilah kite release stress.


apiz memang sangat busy sekarang...lagi busy dari dulu. Balik pon malam...balik rumah rehat2 makan2 terus jer ngantuk nak tido. Berborak ngan aku pon jarang2. Balik rumah dahla pukul 9malam pastu pukul 10 die dah bukak pc nak sambung buat keje. Hari minggu pon macam tu. Tu yang badan die makin debab. Bile stress keje jer die makan. Makan-makan-makan sampai puas. Lantakla bang oi you debab pon ai still sayang. Setia hujung nyawa tauu...hahahaha geli ker? Nah baldi.


Bile dah potong rambut kan memang teruja sesajer tengok muka sendiri kat cermin. Terus nak selfie jer kejenyer. Eh bukan sama jer ke potong rambut ke tak potong ker memang jenis giler tengok cermin. Kan?hahahaha. Eh aku tak penah lagi buat ootd kan..nak buat jugaklah.


Jumpsuit : poplook. sekarang poplook dah tak keluarkan jumpsuit ni dah...aku beli dah lama 3tahun dah.

Tali pinggang : dapat free beli baju Jeep. kehkeh

Seliper : fitflop. Supaya round satu mall pon tak sakit kaki. Tipu-tipu-tipu mahal mana pon sandal, kalo dah banyak berjalan, sakit jugok kaki ko.

Henbeg : carlo rino jer giler ko nak beli prada? ni jer mampu. Dah duk diam-diam situ.


HAHAHAHAHA. Kasi la chance. First time buat ootd jakon giler ni.





Ingat yer...49k jer lepas diskaun. Harga anak-beranak. hahahaha. Dah besar dah adik aku ni. Dulu masa kecik2 die gemok. Memang jadi ejekan jela. Kalo jumpe sedara-mara mesti dorang "eh ni ker wawa yang gemok dulu?" hamboi tak sensored langsung k main sebut jer gemok kuat2. Tapi adik-badik kiteorang memang camtu. Masa kecik2 memang gemok dah besar dah remaja selim-melim jer. Dah kawin pon selim-melim jer. *mata ke atas tangan di bahu* hahahahaha


dah tengok spiderman kawan-kawan? Aku tak puas hati betul. kenapa la makwe die mati. Ish tah pape la. Tapi emma stone tu memang cantik...mata die tu pergghh lawo sangat.


citer ni tak tengok pon...saje jer tangkap gambor ngan angelina...


pendek jer apiz ni...sama tinggi jer ngan aku. Aku ni jenis yang kalau lelaki sama tinggi dengan aku atau lagi rendah dari aku aku memang terus automatik cakap pendek. hahahaha sorry guyzzzzzzzz.









xoxo









Thursday, May 22, 2014

ikea.



Assalamualaikum.

Sape tak suke gi ikea? Ikea memang favorite semua orang laki pempuan tak kira tua-muda. Aku kalau gi sana tak abis duit tak sah. Shopping tu satu hal lah, makan pon satu hal. Sekarang lak cafe ikea dah ade tax, harga boleh tahan la tak murah sangat dah macam dulu-dulu. Tapi even dah naik harga pon still in love dengan ikea. Still tak boleh berenggang. hahahaha feeling the love gituw.

Barang2/perabot rumah pon memang mostly ikea. Mostly warna putih. Haritu pindah, memang comot sikitla perabut2 aku even pon aku dah wrapped dengan plastik. Eh dah dah la bebel..meh tengok gambar meh.



Selalu kata kat apiz nanti ade rumah sendiri nak tempah dapur ikea..nak yang ade island...pastu buat rancangan masak2 sendiri kat rumah..berangan manjangla ko kan...hahahaha




sape yang dah lama baca blog aku tau la aku asyik ulang-pakai baju yang sama...apiz pon sama...macam takde baju lain...asyik2 jersey menyu ni jelah yang die suke. Dah ketat pon still nak pakai jugak...aku dah banyak kali mintak baju ni sebab die pakai macam seksa je kan. Haram jadah la die nak bagi kesayangan sangat ni...hahahaha


ni adik aku. baru habis diploma. sape nak masuk minang meh jumpe aku dulu...senang nak bincang...harga anak-beranak 50k jer...lepas diskaun 49k. hahahahaa nasibla ko dapat kakak giler.


adik aku ni sibuk ajak cari shades murah2. aku ajak masuk brands outlet ikano. hah pilihla ko kat situ...pastu stress suh aku yang pilih. eh aku ke die yang nak beli ni? aku kalo pilih nak yang nampak macam mahal jer. tengokla yang aku try tu...very the prada k...mata belalang sangat. adik2 aku memang camtu kalau nak shopping, memang suke tanya pendapat aku...pastu pressure aku "ngah cepatlaaa mana satu lawo ni" eh macam aku pulak yang nak beli nye kan. kalau dengan kakde tu aku memang suke hasut die...beli la ni, lawo giler...kakde kalo dengar perkataan lawo giler dari mulut aku tu, laju jer die ambik letak kat kaunter. hahahaha pastu kalo die nampak aku beli baju/henbeg baru, mesti die cakap "uii baju/henbeg beli mana?berapa harga?" pastu bile aku tanye die "lawo kan?" pastu die cebek2 mulut konon tak lawo la kan.  pastu jumpe next gathering die pakai henbeg/baju baru jenama sama color je lain..hahahahaha adik-badik saiko.


muka apiz tu dah kenapa. Gitula gaya...stress menyu asyik kalah jer kan...hahahah. Lantakla kan janji muka aku okey sebab ni blog aku bukan blog die. Die takyah gambar elok2 sangat...nak gambar elok2 gi buat blog sendiri. hahaha








xoxo